Kasvatuksesta

Pienimuotoista pienirexien kasvatusta, värissä musta dalmatialainen.

Pienirex vei sydämeni heti, kun hankin ensimmäisen yksilön kyseistä rotua. Kaikki siinä tuntui heti niin omalta, ja rodussa tiivistyy kaikki mitä kanilta toivon. Temperamenttisuus, energisyys, älykkyys, ja ainakin tämän ensimmäisen pupun kohdalla, uskomaton lempeys.

Ensimmäinen pienirex-poikueeni syntyi 24.11.2016. Poikueeseen toivoin mustaa otteria, mutta emo yllätti ja pyöräyttikin maailmaan otterien lisäksi 3 mustaa dalmatialaista. Ihastuin siltä näkemältä tuohon väritykseen, ja aloin elättelemään ajatusta värin jalostamisesta eteenpäin.Ja näin innostuin tavoitteellisesta kasvattamisesta. Aiemmin poikueiden oli tarkoitus jäädä vain tuohon yhteen ainoaan. Tämän poikueen yksi tavoitteista oli tuoda tätä rotua pohjoisempaankin Suomeen, ja saada se yleisemmin ihmisten tietoisuuteen täälläkin suunnilla. Koska nämä kanit ovat rakkautta ♥


Aion todella pienimuotoisesti aloittaa pienirex-projektin, jonka tavoitteena on saada loppujenlopuksi maailmaan kauniita, enemmän standardin mukaisia kaneja värissä musta dalmatialainen. Poikasia tulee syntymään poikue tai kaksi vuodessa. Pyrin laittamaan niitä myös sijoituskoteihin, jotta voin pitää oman kanimääräni ihan minimissä.

Koska ensisijaisesti nämä ovat todellakin vain lemmikkejä! Kasvattaminen on vain asia johon innostus kasvoi siinä sivussa. Ja sen takia tietysti päätavoite poikueissa on aina tuoda maailmaan mahdollisimman hyväluonteisia ja lempeitä kaneja. Etenkin kun pienirexeillä esiintyy ärhäkkyyttä, useimmiten naaraissa.

Jätin ensimmäisestä poikueesta kotiin mustan otter dalmatialaisen naaraan, jolla on tarkoituksena teettää poikue kesän 2017 aikana.Värejä on ennustettavissa mustaa, mustaa otteria, mustaa otter vk, mustaa otter dalmatialaista, sekä mustaa dalmatialaista.


Jos olet kiinnostunut tarjoamaan sijoituskotia, tai ylipäätään olet kiinnostunut rodusta, otan toki jo nyt yhteydenottoja vastaan poikueesta. Voin sitten poikasten mahdollisesti synnyttyä ensisijaisesti ottaa yhteyttä sellaisiin, jotka ovat kyselleet poikasista jo aiemmin.

(silja.m@hotmail.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti